Πατήστε εδώ για μεγέθυνση...

Πατήστε εδώ για μεγέθυνση...

Πατήστε εδώ για μεγέθυνση...


Διακοπή λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου ΔενδροποτάμουΤον Φεβρουάριο του 2001, η «ΟικοΚοινωνία», σας απέστειλε επιστολή με θέμα την διακοπή λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Δενδροποτάμου Μενεμένης στην Δυτική Θεσσαλονίκη, όπως είχε ανακοινωθεί από την Δημοτική Επιχείρηση Μενεμένης.

Στην επιστολή αυτή εκθέσαμε τους λόγους για τους οποίους η ενέργεια αυτή κρίθηκε απαράδεκτη με υπογράμμιση στο γεγονός ότι το Συμβουλευτικό Κέντρο συστήθηκε με κύριο στόχο την υποστήριξη της κοινωνικής ένταξης των Τσιγγάνων πολιτών της Μενεμένης, ως στοιχείο μιας μακρόχρονης προσπάθειας, για την δημιουργία κοινωνικών υπηρεσιών νέου τύπου με πρότυπο και πιλοτικό χαρακτήρα, και χρηματοδοτήθηκε από την Πολιτεία για να εκπληρώσει τον στόχο αυτό.

Πληροφορηθήκαμε ότι η παρέμβασή μας είχε αποτέλεσμα και ότι μετά από αυτήν η Δημοτική Διοίκηση δεν υλοποίησε την απόφασή της για διακοπή του Κέντρου, σταματώντας τις απολύσεις του στελεχικού δυναμικού που είχε δρομολογήσει από τον Ιανουάριο του 2001.

Πληροφορηθήκαμε ακόμη ότι το όλο θέμα ετέθη για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Μενεμένης από Δημοτικό Σύμβουλο της αντιπολίτευσης του Δήμου και παρά τις δύο αναβολές του θέματος αναμένεται επίσημη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με εισήγηση του Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης, ο οποίος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το θέμα.

Θεωρούμε θετική, έστω και υπό την πίεση της παρέμβασής μας, την απόφαση της Δημοτικής Αρχής της Μενεμένης να μην προχωρήσει στο κλείσιμο του Συμβουλευτικού Κέντρου του Δενδροποτάμου και ζητούμε να προχωρήσει στην επαναπρόσληψη του απολυμένου στελεχικού δυναμικού για την αποκατάσταση των λειτουργιών του Κέντρου.

Επιμένουμε στην άποψή μας, ότι εν όψει των νέων εξαγγελιών της Κυβέρνησης για μέτρα κοινωνικής πολιτικής που περιλαμβάνουν πολιτικές υποστήριξης των Τσιγγάνων πολιτών, οι υπηρεσίες αυτές (όπως το Συμβουλευτικό Κέντρο του Δενδροποτάμου), όχι μόνον δεν πρέπει να κλείνουν αλλά τουναντίον πρέπει να αναπτύσσονται και να δραστηριοποιούνται σε νέες θεματικές ενότητες.

Η «ΟικοΚοινωνία», εξ ονόματος των ενεργών πολιτών που συμμετέχουν σε αυτήν ευχαριστεί, όσους από τους αποδέκτες της επιστολής μας κινήθηκαν και παρενέβησαν υπέρ της άποψης της μη διακοπής λειτουργίας του Κέντρου και δηλώνει ότι θα παρέμβει και για άλλες τυχόν περιπτώσεις που θα αφορούν στα θέματα της κοινωνικής υποστήριξης των Τσιγγάνων πολιτών, με θετικό πνεύμα και στόχο, για την αποτροπή ενεργειών που όχι μόνο δεν προάγουν αλλά και πισωγυρίζουν την προοπτική κοινωνικής ένταξης των Τσιγγάνων πολιτών.

« ΟικοΚοινωνία»
Πρωτοβουλία Πολιτών για την κοινωνική κατοικία
και την υποστήριξη της κοινωνικής ένταξης των Τσιγγάνων πολιτών

Απρίλιος 2001

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ


1.Γραφείο του Πρωθυπουργού για την Ποιότητα ζωής, κ. Αντ. Αγγελίδης, Διευθυντής, κ.Αλ. Στάμος, Σύμβουλος.

2.Υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, κ. Β. Παπανδρέου.

3. Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Τ. Γιαννίτσης.

4. Υφυπουργός Πρόνοιας κ. Θάνος

5.Γενική Γραμματέας Υπουργείου Εργασίας , κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου

6.Υπουργείο Εργασίας, Γενική Δ/νση Κοινοτικών Πρωτοβουλιών, κ. Χ. Παπανδρέου Δ/ντρια, κ. Μ. Τσάλης.

7.Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, κ .Παπασπυρόπουλος, Ειδικός Σύμβουλος Υπουργού.

8. Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης , Δ/νων Σύμβουλος κ. Απ. Κοιμήσης

9. Πανελλαδικό Διαδημοτικό Δίκτυο για την υποστήριξη των Ελλήνων Τσιγγάνων Πολιτών (ΔΙΚΤΥΟ “ROM”), Πρόεδρος Ε.Ε. κ. Λ. Μίχος.

10.Δημος Μενεμένης, κ. Γ. Μύθημης, Δήμαρχος, κ.κ. Π. Γαβριηλίδης, Κ. Ακτσελής, Δ. Ωρολογιάδου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, (επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης).

11. Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ρομά (Π.Ο.Σ.Ε.Ρ.) κ. Χ. Λάμπρου.

12. Την «ΑΡΣΙΣ», εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για τους αστέγους (F.E.A.N.T.S.A.), κ. Γ. Μόσχο.
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
   username:
   password:
 
Εγγραφή
 
Αναζήτηση
 
Γίνε μέλος - εθελοντής
 
Newsletter
Ενημερωθείτε μηνιαίως για τα νέα της Οικοκοινωνίας  
 
Εισάγετε το email σας για να εγγραφείτε.
 
 
Forum