Πατήστε εδώ για μεγέθυνση...

Πατήστε εδώ για μεγέθυνση...

Πατήστε εδώ για μεγέθυνση...

Πατήστε εδώ για μεγέθυνση...

Πατήστε εδώ για μεγέθυνση...


Καταγγελίες
Η πλειοψηφία του Τσιγγάνικου πληθυσμού παραμένει περιθωριοποιημένη, κοινωνικά αποκλεισμένη σε συνθήκες αγγίζουν τα όρια της εξαθλίωσης, τόσο όσον αφορά στις συνθήκες εγκατάστασης - διαμονής - κατοικίας, όσο όμως και σε ότι αφορά στην πρόσβασή τους στα βασικά κοινωνικά δικαιώματα και αγαθά.

Για τους πολίτες που έχουν μνήμη, η εμφάνιση βίαιων γεγονότων με θύματα τους Τσιγγάνους έχει μία μαθηματική περιοδικότητα.

Απέναντι σ' αυτήν την πραγματικότητα η Ελληνική κοινωνία και κυρίως η θεσμική κοινωνία, συνεχίζει να ασκεί (καλυμμένη ή απροκάλυπτη) βία, ή έστω συνεχίζει να σιωπά μπροστά στο φαινόμενο της άσκησης βίας, απέναντι σε μια ολόκληρη πολυάριθμη κοινωνική ομάδα.

Απέναντι σ' αυτήν την πραγματικότητα
η ΟικοΚοινωνία καλεί όλους τους ενεργούς πολίτες, ατομικά ή συλλογικά, ως ενεργοί πολίτες που θέλουμε να δηλώνουμε έμπρακτα την κοινωνική μας αλληλεγγύη στους συμπολίτες μας που ζουν σε συνθήκες ολοκληρωτικού αποκλεισμού, να γίνουν ενεργά μέλη του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ «οικοκοινωνια watch !» συμμετέχοντας στην Δράση.Για την καταγγελία ενός περιστατικού,
η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ο / η / οι ενδιαφερόμενος / ενδιαφερόμενη / ενδιαφερόμενοι, έχει ως εξής :

1. Συμπληρώνει το σχετικό Έντυπο Αναφοράς.

2. Το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ «οικοκοινωνια watch !» επικοινωνεί με τον / την / τους υποβάλλοντες την αναφορά και προχωρεί στην διευκρίνιση - αποσαφήνιση επαλήθευση της αναφοράς.

3. Αν είναι ανάγκη, εκπρόσωπος του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ «οικοκοινωνια watch!», επισκέπτεται επί τόπου την περιοχή, για τη πληρέστερη πληροφόρηση για το περιστατικό και την διενέργεια επαφών με τους αναφερόμενους σε αυτό (πολίτες, τοπικές Αρχές, Υπηρεσίες κλπ).

4. Σε συνεργασία με τους υποβάλλοντες την αναφορά αποφασίζει για τις περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την αντιμετώπιση του περιστατικού.


Φυσικό Πρόσωπο / Φορέας
Oνοματεπώνυμο / Επωνυμία :
Θέση στο Φορέα:
Διεύθυνση :
Πόλη:
Τηλ.
Fax :
e-mail :
*
*
Αναφορά στον τόπο και χρόνο: *
Άλλο:
 
Το αναφερόμενο περιστατικό αφορά σε παραβίαση ατομικών ή κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών σε 1 ή περισσότερους τομείς : *
Αστικής και Δημοτικής κατάστασης και της σχέσης με τον Νόμο
Εγκατάστασης - Διαμονής - Κατοικίας
Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοια και Κοινωνικής πολιτικής
Εκπαίδευσης
Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης
Περιγραφή περιστατικού:
 

*
Προαιρετικά πεδία

«ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΥΛΙΚΟΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΣΙΓΓΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ Β.Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ»

Η ΔΡΑΣΗ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ
ΚΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
   username:
   password:
 
Εγγραφή
 
Αναζήτηση
 
Γίνε μέλος - εθελοντής
 
Newsletter
Ενημερωθείτε μηνιαίως για τα νέα της Οικοκοινωνίας  
 
Εισάγετε το email σας για να εγγραφείτε.
 
 
Forum